Câini antrenați pentru depistarea coronavirusului

Redactat de in aprilie 28, 2021

Centrul Chinologic din Sibiu se folosesc de câini antrenați pentru depistarea coronavirusului. Vor fi folosiţi pe Aeroportul Internaţional.

caini
Primii paşi au fost deja făcuţi în luna septembrie 2020, la Centrul de la Sibiu. Au fost selectate cinci exemplare din rasa Ciobănesc cu vârstele cuprinse între şapte şi nouă luni, iar în ianuarie 2021 a demarat antrenamentul cu primele probe SARS-CoV-2, recoltate de la pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.

Cea mai importantă condiţie a fost ca pacienţii selectaţi, care aveau confirmarea că sunt infectaţi cu noul coronavirus printr-un test RT-PCR, să nu fie sub tratament medicamentos împotriva COVID-19.

În total, pentru dresajul câinilor au fost folosite câteva sute de probe. Iniţial, le-au fost prezentate probele pozitive, apoi cele negative. După primele şase zile de antrenament, câinii au început să recunoască probele pozitive provenite de la pacienţii COVID-19. Specialiştii spun că animalele pot recunoaşte mirosurile emanate de persoanele infectate cu noul coronavirus.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background