Comuna Orlat și Marpod nu intră în carantină

Redactat de in aprilie 13, 2021

Comuna Orlat și Marpod nu intră în carantină chiar dacă rata de incidență a depășit pragul de 7 cazuri raportat la mia de locuitori.

orlat
Comuna Orlat, localitatea cu cea mai mare rată Covid din județul Sibiu, nu va intra în carantină chiar dacă rata de incidență a cazurilor Covid în ultimele 14 zile a depășit pragul de 7 cazuri raportat la mia de locuitori.

Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Sibiu, dr. col. Daniel Chelcea, în urma realizării analizei de risc, s-a stabilit că nu se impune carantinarea localității unde rata Covid este de 7.52.
”La nivelul localității sunt 25 de cazuri înregistrate, dintre 14 sunt la Centrul de Plasament Orlat, care sunt instituționalizați. Localitatea rămâne însă sub atentă monitorizare, la fal ca și localitatea Marpod”, a declarat șeful DSP Sibiu.

Aceeași politică a fost adoptată de DSP și pentru comuna Marpod care are un număr total de 976 de locuitori și o rată Covid de 7,17 , cu un număr de 7 îmbolnăviri, dintre care 4 oameni internați în spital și alți 3 în izolare.
Rata de incidență a cazurilor Covid la nivelul județului Sibiu a ajuns luni la 3,27, în ușoară scădere, cu două localități cu rată peste 7 și alte 4 cu rată mai mare de 4 cazuri la mia de locuitori.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background