În ce condiții se sacrifică mieii de Paști

Redactat de in aprilie 8, 2021

Direcția Sanitară Veterinară Sibiu a comunicat în ce condiții se sacrifică mieii de Paști și ce norme de igienă trebuiesc respectate.

miei
Proprietarii de animale trebuie să ceară sacrificarea mieilor de Paști doar în centrele specializate, iar vânzarea carcaselor se poate face tot în unități autorizate. În județul Sibiu sunt șase astfel de abatoare care s-au angajat să respecte toate normele de igienă.

Direcția Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor Sibiu spune că aceste norme trebuiesc aplicate în halele de carne, brânzeturi și ouă din piețe. De asemenea este obligatoriu prezenta a două persoane în același stand de vânzare si o altă persoană cu încasarea banilor.

Reprezentanții au informat consiliile locale, în ce condiții se sacrifică mieii de Paști. Așadar propietarii pot solicita autorizarea temporară a unor centre de tăiere, în care se pot sacrifica miei, in perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, cu respectarea condițiilor privind protecția și bunăstarea animalelor, precum și a normelor de igienă.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background