Sibienii romano-catolici au sărbătorit duminică Paştele

Redactat de in aprilie 5, 2021

Sibienii romano-catolici au sărbătorit duminică Paştele, alături de aproape un milion şi jumătate de alți cetățeni români din întreaga țară.

oua paste

Anul acesta oamenii au putut merge la biserică, cu condiția de a respecta regulile de distanțare și purtând mască. În Sibiu, Bisericile în care s-a organizat slujba de Înviere, au fost pline, iar duminică, s-au umplut din nou de credincioși bucuroși care s-au adunat la cea mai importantă slujbă din an.

Special pentru Paștele catolic, autoritățile au stabilit ca restricţiile de circulaţie, care ar fi trebuit să intre în vigoare la ora 20.00 sau 22.00, au fost ridicate, în toată ţara.

Astfel, mulți dintre credincioșii care au mers la biserică în Noaptea de Înviere s-au putut întoarce acasă pe jos, dat fiind faptul că la bisericile din Sibiu slujbele s-au terminat în jurul orei 24.00, iar oamenii aveau timp să se întoarcă acasă până la ora 02.00.

Klaus Iohannis și Carmen Iohannis au mers la slujba de Înviere și la cea din prima zi de Paști, la biserica „Sf. Treime” din Sibiu.

Așadar sibienii romano-catolici au sărbătorit duminică Paştele cu anumite restricții. Pentru Paștele ortodox, autoritățiile nu comunicat încă ce măsuri vor fi impuse.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background