Activități de Paști în Muzeul Astra

Redactat de in aprilie 2, 2021

Sărbătoarea Paștelui Catolic vine cu o serie de activități de Paști în Muzeul Astra, atât pentru adulți cât și pentru copii.

muzeul astra
În perioada 2-4 aprilie o serie de activități vor avea loc în Muzeul Astra. Este vorba despre Vopsirea ouălor de Paști, o activitate adresată în special copiilor, Pomișorul de Paște, element de bază în decorul mesei tradiționale în Duminca Paștelui la sași și reconstituirea obiceiului Căutatul ouălor.

Ouăle de găină, rață și gâscă adunate din cuibarele gospodăriilor din Muzeul ASTRA vor fi decorate cu diverse frunze din grădină. Depănând povești despre Paștile de altădată, muzeograful va introduce vizitatorul în atmosfera de sărbătoare a casei săsești.

Pentru cei mici bucuria primăverii vine odată cu iepurașul de Paște. Pentru a-l întâmpina cum se cuvine și a intra în atmosfera sărbătorilor, aceștia vor căuta ouăle ascunse de iepuraș.
Așadar vor avea loc o mulțime de activități de Paști în Muzeul Astra, iar cei mai activi participanți vor fi premiați cu dulciuri și cu tradiționalul ou de Paște.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background