Finlanda și Islanda reiau vaccinarea

Redactat de in martie 25, 2021

Finlanda şi Islanda reiau vaccinarea cu AstraZeneca, chiar dacă în urmă cu puțin timp au apărut efecte advrese la cei în vârstă.Cele două țări au suspendat utilizarea vaccinului anti-COVID19 de la AstraZeneca din cauza unor cazuri de tromboză suspecte, au anunţat miercuri reluarea vaccinării la persoanele cu vârsta peste 65 şi respectiv 70 de ani.

astrazenca
Însă, “ca măsură de precauţie”, vaccinarea rămâne suspendată pentru cei sub 65 de ani, unde “o posibilă legătură de cauzalitate” între vaccin şi cazurile rare de deces sau probleme grave de coagulare a sângelui, face încă obiectul investigaţiilor, a afirmat autoritatea.

La Reykjavik, ministrul islandez al Sănătăţii, Svandis Svavarsdottir, a anunţat reluarea vaccinării cu AstraZeneca, întreruptă în Islanda din 11 martie, la persoanele peste 70 de ani, salutând “o veste bună”.

Printre primele care au suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca din cauza temerilor cu privire la posibilele efecte secundare grave, ţările nordice au amânat o decizie privind reluarea inoculărilor, în opoziţie cu alte state europene.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background