Primul tunel pentru vapoare

Redactat de in martie 23, 2021

Primul tunel pentru vapoare din lume va fi construit în Norvegia au anunțat autoritățiile norvegiene printr-un comunicat.
Așadar în Norvegia se va construi primul tunel pentru vapoare din lume. Acesta a fost conceput pentru navele care navighează în marea Stadhavet, unde sunt furtuni foarte puternice.

 

tunel vapor
Anunțat pentru prima oară în urmă cu câțiva ani de către Administrația de coastă norvegiană, acest tunel va avea o lungime de aproximativ 1,5 km, cu o lățime de 35 de metri și va străpunge munții Stadhavet din nord-vestul Norvegiei.

Costul construcției va ajunge în jur de 330 de milioane de dolari și va dura între trei și patru ani, lucrările urmând să înceapă în 2022.
De multe ori navele trebuie să aștepte zile întregi imbunătățirea condițiilor meteorologice, în cel mai apropiat port. Prin construirea tunelului , vremea și mareea nu ar mai trebui să aibă impact asupra vaselor.

Tunelul va traversa cel mai îngust punct al peninsulei Stadhavet, iar intrarea în tunel va fi controlată de un semafor. Cel mai probabil construirea tunelului va presupune dărmarea unor clădiri și înlăturarea a aproximativ trei milioane de metri cubi de piatră. Conform informațiilor Norvegia va fi prima țară care va construi un tunel pentru vapoare.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background