Medicii de familie implicați în vaccinare

Redactat de in martie 23, 2021

Medicii de familie implicați în vaccinare este proiectul pe care medicul Valeriu Gheorghiță l-a luat în calcul de la sfârșitul lunii aprilie.
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, a anunţat că de la sfârşitul lunii aprilie va începe vaccinarea anti-COVID în cabinetele medicilor de familie.

medic familie
Acesta a precizat că a cerut Direcţiilor de Sănătate Publică din judeţe să facă liste cu medicii care vor să se implice în campania de vaccinare.
Partea ce bună este că, persoanele care se vor vaccina la medicul de familie nu vor trebui să se programeze în platforma de vaccinare.
În cabinetele medicilor de familie vor fi folosite doar vaccinurile bazate pe vector viral, deoarece ar putea apărea probleme în ceea ce priveşte depozitarea vaccinurilor bazate pe ARN Mesager.

 

Conform acestuia un medic de familie ar putea vaccina între 10 şi 20 de persoane zilnic, iar dacă jumătate dintre medicii de familie vor intra în campania de vaccinare calculele arată că 50.000 de persoane ar putea fi imunizate zilnic.

medic familie corona
Medicii de familie implicați în vaccinare ar putea fi un avantaj pentru persoanele care vor să se vaccineze, deoarece timpul în așteptarea vaccinului ar putea fi redus.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background