Valul trei al pandemiei a ajuns la Sibiu

Redactat de in martie 19, 2021

Valul trei al pandemiei a ajuns la Sibiu, virusul SARS CoV2 le dă bătăi mari de cap antreprenorilor care au fost nebvoiți să-și suspende activitatea.

La nivelul municipiului, situația este destul de îngrijorătoare, evoluția epidemiei fiind una dinamică și desfășurându-se în ritm alert. Numărul de cazuri și incidența sunt în continuă creștere iar din data de 13 martie, municipiul a intrat din nou în scenariu roșu.

Scenariul roșu presupune suspendarea activității în interior a restaurantelor, cafenelelor, închiderea sălilor de spectacole, a cinematografelor și sălilor de jocuri de noroc. Accesul în restaurante este permis doar dacă locația dispune de o terasă deschisă.

Mercurul din termometre a scăzut, înregistrând temperaturi destul de scăzute, nespecifice anotimpului și acest lucru a afectat grav proprietarii restaurantelor și teraselor din Sibiu, o parte dintre ei fiind nevoiți să suspende activitatea.

restaurant

 

Majoritatea restaurantelor care nu dispun de terasă exterioară încălzită, sunt forțați să-și suspende activitatea. Patronii spun că nu pot supraviețui să lucreze doar pe livrări, costurile fiind prea mari, iar volumul de comenzi mult prea mic, astfel că nu reușesc nici măcar să-și acopere cheltuielile.

Valul trei al pandemiei a ajuns la Sibiu, dar conform declarațiilor făcute de Președintele Klaus Iohannis, acesta ar putea fi și ultimul val, dacă vom respecta măsurile impuse.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background