Franța impune restricții dure

Redactat de in martie 18, 2021

Franța impune restricții dure în anumite regiuni ale țării din cauza mare a numărului de îmbolnăviri cu coronavirus.
Guvernul francez va impune măsuri mai dure în unele regiuni ale ţării, inclusiv în Paris, de weekendul viitor, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt Gabriel Attal, după o şedinţă a Executivului.
Impunerea unor noi măsuri în regiunea Parisului este necesară deoarece secţiile de terapie intensivă ale spitalelor sunt pline. Sistemul de sănătate francez se confruntă cu o incidenţă de peste 400 de cazuri la 100.000 de locuitori.
Tocmai de aceea Franța impune restricții dure, iar noile măsuri pentru Paris ar putea include o formă de restricţionare în locuinţe. S-au impus deja blocaje pe timp de weekend, pe lângă carantina pe timp de noapte la nivel naţional, de-a lungul unor părţi din Riviera mediteraneană şi a unor zone din nord.
Preşedintele Emmanuel Macron spera că vaccinările vor putea preveni un nou val de pandemie declanşat de variantele mai contagioase ale coronavirusului şi vor preveni ca Franţa să recurgă la mai multe măsuri care ar risca să încetinească economia şi reduce cooperarea cetăţenilor.
Conform informației publicată zilele trecute pe site-ul City-fm.ro, recent în Franța a fost , suspendată vaccinarea cu serul AstraZeneca, această decizie fiind adoptată și de Germania și Italia.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background