Germania, Franța și Italia suspendă vaccinarea cu AstraZeneca

Redactat de in martie 17, 2021

Germania a anunțat  că va opri administrarea vaccinului anti-Covid cu AstraZeneca. La scurt timp, Franța și Italia au adoptat aceeași măsură, suspendând folosirea vaccinului.

Franța a suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca până la un aviz al Agenției Europene a Medicamentului (EMA), așteptat miercuri. Anunțul a fost făcut de catre președintele francez Emmanuel Macron,

Italia a suspendat luni, cu titlu de precauție, administrarea vaccinului AstraZeneca, pe întreg teritoriul țării.(AIFA).

În Germania, Ministerul Sănătății a precizat că decizia a fost luată în urma unei recomandări a Institutului Paul Erlich, autoritatea germană însărcinată cu vaccinarea.

Mai multe țări din UE au decis suspendarea vaccinărilor cu serul AstraZeneca după ce în Danemarca și Norvegia au fost raportate posibile efecte adverse grave, inclusiv sângerări și cheaguri de sânge.

Săptămâna trecută, 13 țări au decis să oprească temporar administrarea vaccinului AstraZeneca. Una dintre acestea este Italia, după ce în Sicilia  doi bărbați si au pierdut viata  dupa ce au fost recent vaccinați cu acest ser.În Marea Britanie, milioane de persoane au fost vaccinate până acum cu vaccinul companiei farmaceutice anglo-suedeze AstraZeneca.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background